T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / HAYRAT - Hayrat İmam Hatip Ortaokulu

OKUL TARİHÇESİ

Hayrat İmam Hatip Ortaokulu 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında Hayrat Lisesi eski binasında gerekli yenileme çalışmalarının yapılmasının ardından 4+4+4 eğitim reformunun getirdiği ihtiyacı karşılamak üzere kurulmuştur.

Toplam 5950 m2 tapulu alan üzerine 310 m2 olarak kurulmuş olup 7 derslik ve 200 öğrenci kapasitelidir. Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi kapsamında bütün sınıflarımız internet erişim ağı ve akıllı tahtalarla donatılmış okulumuz her geçen yıl öğrenci sayısını artırarak eğitimine devam etmektedir. İlçemize bağlı tüm köylerden İlkokul dördüncü sınıfı bitiren  kız ve erkek öğrencilerin kayıt yaptırabildiği okulumuz taşıma merkezli okul statüsünde olup taşıma kapsamındaki öğrencilerimizin ulaşım ve öğle yemeği ihtiyaçları bakanlığımız tarafında karşılanmaktadır.

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullarda uygulanan ders programının aynısı uygulanmakta olup bu programa ilaveten Arapça, Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammedin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri okutulmaktadır. Öğrencilerimiz ikinci yabancı dil olarak Arapçayı öğrenmekte olup bu sayede dini metinlerin ve dini terminolojinin anlaşılmasında bir ilim olarak Arapça eğitimi görmektedir. Arapçayı öğrenerek yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimin dilini anlayarak okuma, Arap alfabesiyle telif edilen büyük bir kültürel mirasa ulaşma ve büyük bir köy haline gelen günümüz dünyasında pratik Arapça konuşabilmenin ayrıcalıklarını elde etmiş olacaktır. Ayrıca bilim insanlarının dil öğrenmenin ve ezber yapmanın beyindeki nöronlar yani sinirler arası bağlantıyı arttırarak beyni geliştirdiği yönündeki tezini okulumuzda uygulama imkânı bulacak yani İngilizcenin yanında öğrencilerimiz için yeni bir dil olan Arapçayı öğrenmek, Kuran ayetlerini ve hadislerini ezberlemek zihinsel kapasitelerini arttırmak için bir fırsat olacaktır. Okulumuzdan mezun olan tüm öğrencilerimiz arzu ettikleri liseye ve üniversiteye gitme hususunda herhangi bir engelle karşılaşmamaktadırlar.

Okul; zemin, giriş ve birinci kat olmak üzere üç kattan oluşmaktadır. Zemin katta bir yemekhanesi ve mescidi olan okulumuzun giriş ve zemin katında bulunan beş derslikte 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda öğrencilerimiz öğrenim görmektedir. Açılışından bu yana öğrencilerimiz tüm paydaşlarımızın özverili çalışmaları sonucunda sosyal, kültürel ve sportif alanlarda önemli başarılar elde etmişlerdir.

2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında eğitim ve öğretim faaliyetine başlayan okulumuzun kurucu müdürü olan "Haydar HÜSEYİNOĞLU" 2013 Ekim ayında kadrolu müdür olarak okulumuza atanmış; 2016 Haziran ayında il içi tayin nedeniyle bu görevinden ayrılmıştır.

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında boşalan okul müdürlüğü kadrosuna eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmek için "Faruk EYÜPOĞLU" vekâleten atanmış; 2017 Eylül ayında Hayrat Halk Eğitimi Merkezine müdür yardımcısı olarak atanarak bu görevinden ayrılmıştır.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında boşalan okul müdürlüğü kadrosuna eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmek için "Sami AYDIN" vekâleten atanmış; 2018 Haziran ayında il içi tayin nedeniyle bu görevinden ayrılmıştır.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında boşalan okul müdürlüğü kadrosuna eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmek için "Haşim KAPLAN" okul müdürlüğüne atanmış; 2020 Temmuz ayında emekli olması dolayısıyla bu görevinden ayrılmıştır.

2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında boşalan okul müdürlüğü kadrosuna eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmek için "Mustafa Said ARSAL" atanmıştır. Halen bu görevi yerine getirmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.12.2015 - Güncelleme: 27.03.2024 00:52 - Görüntülenme: 1315
  Beğen | 8  kişi beğendi